Ana-Sofia

Hallo ik ben Ana Sofia, ik ben een meisje, 13 jaar en woon in Columbia. Ik ben heel erg blij om naar school te kunnen gaan ik wordt daarmee geholpen door de stichting Woord en Daad.
Soms heb ik via post contact met EBG Valkenswaard omdat zij zorgen voor een financiële bijdrage via Woord en Daad en mij daarmee persoonlijk ondersteunen. Ik ben God daar heel dankbaar voor.
En God werkt ook door in ons gezin hier in Columbia.

 

Al enige jaren dragen de kinderen van onze gemeente wekelijks bij om zo samen te zorgen dat Ana Sofia naar school kan en verder geholpen kan worden in haar leven. Dit doen wij via de stichting Woord en Daad. De contacten hierbij zijn warm en ontwapenend te noemen en fijn om te ervaren dat het in zegening wordt ontvangen. Ook is Ana Sofia in onze gebeden.

Wij hopen hiermee bij te dragen aan een gezegende toekomst voor Ana Sofia

Onderwijs in Colombia tijdens de corona pandemie

In Colombia krijgen kinderen nog steeds thuis les, want sinds maart 2021 is het aantal coronabesmettingen weer hard gestegen. Maar de docenten zijn creatief: ze passen hun lessen aan, zodat het onderwijs digitaal gegeven kan worden. Voor de kinderen zonder internet is er een geprint werkblad beschikbaar. Ook de ouders worden bij het onderwijs betrokken. Docenten hebben bijvoorbeeld regelmatig contact met de ouders via WhatsApp. Thuisonderwijs is een mooie kans om de families meer naar elkaar toe te laten groeien en ze het belang van onderwijs te laten zien!

Begin januari waren de scholen even open en konden de kinderen in kleine groepen onderwijs volgen. In Colombia zijn de economische gevolgen van de pandemie groot. De kans dat kinderen vroegtijdig stoppen met school is aanzienlijk en daarom werd er direct contact opgenomen met de kinderen die niet naar hun lessen kwamen. Zij ontvingen extra steun, bijvoorbeeld in de vorm van een voedselpakket, medische zorg en gesprekken met een sociaal werker.

Ana-Sofia

Ana Sofia schreef ons in 2019 een kaart met de volgende tekst.

Hallo lieve sponsor,
Vandaag wil ik jullie vertellen hoe ik de hand van God heb ervaren in ons gezin.
Mijn vader bezoekt al 2 jaar een bijeenkomst van Christenen. Inmiddels is hij gestopt met roken en drinken. Ik dank God daarvoor.

Vaarwel Gods zegen voor jullie.

logo2

EBG Valkenswaard

Julianastraat 12 
5554JC Valkenswaard

Postadres

Kempischebaan 168
5552KE Valkenswaard

Evangelische Baptisten Gemeente Valkenswaard. Website gemaakt met WordPress door Marjan van den Dungen