Ontdek hoe geweldig God is

Wat kwam Jezus doen

Hij kwam om het Goede Nieuws te brengen. Goed Nieuws? Dat wil toch iedereen? Een goed bericht van de arts; slagen voor het examen; aangenomen bent op het nieuwe werk. Het Goede Nieuws dat Jezus kwam brengen, reikt veel dieper dan wat hier genoemd wordt. Kijk maar mee:

Klik op het tandwiel symbool om de ondertiteling in te stellen.

Waar kunnen we het evangelie mee vergelijken

Het Evangelie is net als het leven van een rups. Dit beestje is een één van de meest bijzondere voorbeelden als het gaat om een nieuw leven. De rups die een transformatie ondergaat tot een vlinder. In de biologie heet dat een volledige metamorfose of gedaanteverwisseling. Dit verschijnsel is ook terug te vinden bij allerlei soorten maden die na verloop van tijd vliegen, muggen of kevers worden. Het wordt ‘volledig’ genoemd omdat het dier daarna helemaal compleet is en niet meer verandert.

Als een rups de wereld betreedt kent het maar één missie: zoveel als mogelijk eten in korte tijd. Daarom zijn rupsen gevreesd bij bijvoorbeeld tuinders; zij kunnen een heleboel gewassen wegvreten in zeer korte tijd. Rupsen groeien ook het snelst van allerlei groeiende dieren uit het dierenrijk. In 20 dagen tijd worden ze maar liefst 10.000 keer zwaarder!

Metamorfose

Wanneer de rups genoeg heeft gevreten, begint de verpopping: een proces waarbij de rups verandert in een soort ‘mummie’. Dit is het moment waarop de gedaanteverwisseling plaats vindt. Wat volgt is dat uit de cocon een vlinder komt; deze vlinder is in één keer helemaal af! Geheel compleet; niet meer hoeven groeien. Dat is ook het beeld van een nieuw leven dat God je wilt geven. God wil je levend maken, dat je aan Hem meer dan genoeg hebt (zie Johannes 4:1-30). Hij maakt je levend.

Waar de rups vreet, doet de vlinder dat niet; de vlinder zuigt. Het zuigt nectar op, een voorfase van honing. En honing is het beeld van het zoete Woord van God. Dat is wat God van ons mensen wil maken; een nieuwe, kleurrijke vlinder-bestaan dat mag leven van het zoete Woord van God (Zie Psalm 19:8-11). Een rups kleeft vast aan het aardoppervlak; een vlinder kan zich vrij bewegen in het hemelruim. Niet kruipend, maar fladderend; dat is pas echt leven!

Wat is de Bijbel?

Vaak wordt gezegd “een oud stoffig, ouderwets boek”. Mensen die geloven zeggen ook vaak “een lastig, moeilijk te lezen boek”. Anderen vinden het een geweldig boek. Maar wat is de Bijbel? Is het willekeurige verzameling boeken? Is het een oud stoffig boek? Of hebben we er meer aan dan dat? Kijk maar eens naar het volgende filmpje:

Klik op het tandwiel symbool om de ondertiteling in te stellen.

Wat is het verhaal van de Bijbel?

Waar gaat dat boek nou eigenlijk over? Veel mensen hebben er wat over te zeggen. Veel mensen vinden er wat van. Als EBG Valkenswaard geloven wij dat de Bijbel het Woord van God is, door Zijn Geest geïnspireerd, letterlijk door God “uitgeademd”. Daarom vormt de Bijbel voor ons de basis voor ons geloof en leven, de enige basis.  Maar wat zegt dat over het verhaal van de Bijbel? Kijk dan maar een naar het volgende filmpje:

Klik op het tandwiel symbool om de ondertiteling in te stellen.
logo2

EBG Valkenswaard

Julianastraat 12 
5554JC Valkenswaard

Postadres

Vogelkersstraat 24
5552GK Valkenswaard

Evangelische Baptisten Gemeente Valkenswaard. Website gemaakt met WordPress door Marjan