Ons voorgangersechtpaar

Wie zijn wij?

Wij zijn Nick en Christine Brink, trotse ouders van Sem en Iann en voorgangersechtpaar van de EBG Valkenswaard. Ze zeggen wel eens de tijd vliegt wanneer je plezier hebt. En dat klopt: We dienen inmiddels alweer sinds 2014 deze gemeente.

Terug in de tijd

Nick komt oorspronkelijk vanuit het Twentse Hengelo en wilde niets liever dan luchtmacht piloot worden. God bleek echter andere plannen te hebben. Nick had al een paar strenge keuringen overleefd, alleen de graspollen allergie werd hem ‘fataal’. Einde droom, einde leger. God gaf hem echter een nieuwe droom en leidde hem om te gaan studeren aan de Evangelische Theologische Faculteit te Heverlee, België. Het begin was even pittig, toch bleef hij, omdat hij wist dat het goed was. En wat was zijn keuze goed! God was namelijk Christine al aan het voorbereiden. De vanuit het noorden afkomstig goedlachse dame was namelijk op zoek naar welke opleiding goed voor haar was. Theologie zou het sowieso niet worden, toch bleef het haar droom om mensen te bemoedigen met wie God is. En tijdens het Basisjaar aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort liet God toch doorschemeren of theologie studeren in Heverlee toch niet een idee was. Uiteindelijk hakte ze de knoop door en kwam al snel een hele lieve jongeman tegen die ook nog voorganger wilde worden. Een droom die God in haar hart had gelegd. Twee jaar, acht maanden en een dag later waren we een getrouwd stel.

Doel

Het is ons hartsverlangen om God te dienen en anderen op te bouwen door naar onze Vader te wijzen. Het maakt niet uit wie je bent en wat je doet: God houdt van jou! Dit is iets waarvan we doordrongen willen blijven en uit willen delen aan de mensen om ons heen. God is zo enorm geduldig met ons. Hij is zo ontzettend trouw. Er is niets en niemand die je kan scheiden van Gods liefde, zelfs je zondige neigingen en gedachten niet. Wees eerlijk; ga naar onze trouwe Vader. Dat hopen we ons leven lang te mogen blijven voorleven.

 

Werkzaamheden

Ons verlangen komt tot uiting in de werkzaamheden die we doen. Nick heeft samen met de oudsten de leidende rol en Christine helpt daarbij waar nodig. Verder geeft Nick regelmatig Bijbelstudies in Venlo en preekt hij elke zondag. Daarnaast geven we samen (afwisselend) les aan de evangelische toerustingsschool in Eindhoven en Venlo. Christine is druk in de weer met de kleine bijdehante jongens van ons. Ook is ze werkzaam binnen het Leger des Heils project in Valkenswaard. Dit project wordt gedragen door alle kerken van Valkenswaard. Verder is ze bezig met het spreken voor vrouwen en is regelmatig met een camera in haar handen te vinden.

logo2

EBG Valkenswaard

Julianastraat 12 
5554JC Valkenswaard

Postadres

Vogelkersstraat 24
5552GK Valkenswaard

Evangelische Baptisten Gemeente Valkenswaard. Website gemaakt met WordPress door Marjan