Sierra Leone

Als je “gezonden wordt” of het verlangen in je hart hebt gekregen om het Evangelie uit te dragen op een andere plaats als waar je woonde heb je een heel bijzondere bediening gekregen die veel mooie zegeningen zal geven. Natuurlijk gaat daarbij niet alles van een leien dakje. 

Heel gemakkelijk is het te denken: “God zorgt wel dat het allemaal goed komt.”  Dat is wel de juiste instelling, echter het werk wordt er daarmee niet minder om. Ook de zorg om alle hulp te kunnen bieden zodat het Woord van onze Heer ook kan landen in de harten van de mensen betekent dat er gelobbyd wordt om de verschillende middelen rond te krijgen.

In onze gemeente mogen we daarom een kleine bijdrage leveren aan Sierra Leone waar een mooie gemeente is ontstaan in Dia, dankzij ondersteuning door verschillende baptisten gemeenten.  Zo kan ook de EBG Valkenswaard een bijdrage leveren via Josephine.

 Josephine komt uit Sierra Leone en is een lid en vaste bezoekster van onze gemeente. Wij delen veel lief en leed over Dia en omringende plaatsen en we mochten al diverse inzamelingen doen om goederen naar Sierra Leone te verzenden via de stichting Wanda. Dit alles groeide langzaam uit tot bezoeken van gemeenteleden aan Dia waar inmiddels een kerk en een school zijn verrezen. Nu wordt er ook een ziekenhuis gebouwd. De voorgangers daar hebben niet veel inkomsten en moeten vaak grote afstanden afleggen.

​Wij dragen deze geloofsgemeenschap een warm hart toe en zijn dankbaar voor de zegeningen die daar zichtbaar bij worden.​

logo2

EBG Valkenswaard

Julianastraat 12 
5554JC Valkenswaard

Postadres

Vogelkersstraat 24
5552GK Valkenswaard

Evangelische Baptisten Gemeente Valkenswaard. Website gemaakt met WordPress door Marjan