Kerst

Vanuit Bijbels perspectief gezien is het niet met zekerheid te zeggen wanneer de Heere Jezus geboren is, want dat is wat we met kerst vieren: Zijn geboorte. Wel weten we dat het niet in de winter is gebeurd. De schapen waren nog op het veld. Dat is dan ook wat kerst is: het verlate geboortefeest van de Heere Jezus.  

Hoe bijzonder is het dat  onze Heere Jezus naar de aarde kwam om de ‘vredesstraf’ te dragen. De straf die nodig was om de relatie tussen God en de mens weer heel te maken. En het mooiste van allemaal is: Hij deed dit vrijwillig. Niemand dwong Hem ertoe. Vanuit Zijn onmetelijk grote liefde voor Zijn eigen schepping kwam de Heere Jezus naar de aarde.

En weet u wat het mooiste in dit alles is? Hij kwam in de vorm van een baby. Als wij een ‘redder’ of ‘bevrijder’ verwachten, dan denken we aan een groots leider. Een leider die met vele soldaten vrijheid brengt. Maar de Heere God zond de Bevrijder met hoofdletter B in de vorm van een baby. Dat laat zien dat God toegankelijk is: een baby’tje stuurt niemand weg en iedereen die wil kijken is voor die baby welkom. Het laat ook zien dat het kwetsbaar is: het is de eerste paar jaar afhankelijk van de zorg van anderen. Het laat zien dat het voor iedereen is, zowel rijke wijzen als schaapherders kwamen Hem opzoeken. Niemand was uitgezonderd.

En dat is wat kerst zo mooi maakt. Het verlate geboortefeest van de Heere Jezus, die gekomen is in de vorm van een baby, om te laten zien dat God de toegankelijke God is. Dat God de relatie aan wil gaan met mensen en dat God alles Zelf regelt, op een goede, juiste en de meest geschikte manier. Het is geen feest waar eten centraal staat; maar samen eten ter ere van Zijn geboorte is helemaal wat er bij hoort. Kerst draait ten slotte om de geboorte van de Heere Jezus Christus, de Bevrijder.

Kerstavond dienst

Op kerstavond, 24 december om 19:00 is er een eredienst in de Ontmoetingskerk. 

logo2

EBG Valkenswaard

Julianastraat 12 
5554JC Valkenswaard

Postadres

Vogelkersstraat 24
5552GK Valkenswaard

Evangelische Baptisten Gemeente Valkenswaard. Website gemaakt met WordPress door Marjan