Op weg naar Pasen

Het volgende feest op de kalender dat we in de gemeenschap vieren is het feest van Pasen. Een feest mag het echt genoemd worden, want het resultaat is om te vieren. Maar het begint eigenlijk eerder: het moment dat wij ‘Goede Vrijdag’ noemen. Waar het daar om gaat is het moment waarop Jezus stierf aan het kruis.

Waarom is dat zo belangrijk? Waarom moeten we daar beginnen als we denken aan Pasen? Onze Heere Jezus kwam naar de aarde, om de ‘vredesstraf’ te dragen. De straf die nodig was om de relatie tussen God en de mens weer heel te maken. En het mooiste van allemaal is: Hij deed dit vrijwillig. Niemand dwong Hem ertoe. Vanuit Zijn onmetelijk grote liefde voor Zijn eigen schepping kwam de Heere Jezus naar de aarde.

Waarom moest Hij sterven? Omdat dit noodzakelijk was. Er was een probleem tussen God en de mens. De mens zegt letterlijk tegen God: “U bent voor mij dood, voor mij hoeft het niet. U kunt wel gaan wat mij betreft.” De mens hoeft vaak niets met God te maken te hebben, maar God kon dat niet aanzien. Aangezien de mens niet voor een oplossing kon zorgen, deed God het Zelf. Hij zond Zijn enige eigen Zoon, om te zorgen dat de relatie tussen God en mensen hersteld kon worden. “Want zo lief heeft God de wereld, dat Hij heeft gegeven Zijn eniggeboren Zoon, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft” (Johannes 3:16). En het oordeel dat eigenlijk voor mensen bestemd was, droeg de Heere Jezus aan het kruis. De straf die voor ons bedoeld was. Dat is wat we herdenken met ‘Goede Vrijdag’.

En dan wordt het stil… stille zaterdag…

En op zondagochtend vieren we het grootste moment in de geschiedenis. Het moment waarop de vijanden van God waren verslagen, openlijk te schande werden gemaakt en over hen getriomfeerd is. Dat moment waarop Christus opstond was het beste wat de mens kon overkomen. Want de prijs is betaald voor de rotzooi die mensen ervan gemaakt hadden, de relatie kan worden hersteld… het enige wat nog rest is: wilt u die keuze voor Jezus maken?

logo2

EBG Valkenswaard

Julianastraat 12 
5554JC Valkenswaard

Postadres

Vogelkersstraat 24
5552GK Valkenswaard

Evangelische Baptisten Gemeente Valkenswaard. Website gemaakt met WordPress door Marjan